Ontwerp & vormgeving

Ontwerp en vormgeving bepalen veel van de uiteindelijke beleving van een nieuwe locatie. ProFarmaPlan zoekt altijd naar een optimale beleving in combinatie met een optimaal praktisch gebruik. Een goed ontwerp is een complexe combinatie van praktische en subjectieve factoren die uiteindelijk samenvallen in een prettige vanzelfsprekende omgeving. Van de grote lijnen tot in de kleine details.

Uitgangspunt van onze ontwerpen zijn de personen, functies en doelstellingen. Vormgeving is daarbij niet een doel maar een middel om hiervoor een optimaal resultaat te behalen. Daarom blijven wij bijvoorbeeld altijd kritisch de gevolgen van visuele beslissingen toetsen aan de praktisch aspecten.

In gezamenlijk overleg worden de uitgangspunten bepaald voor de vormgeving en uitstraling. De praktische aspecten worden gecombineerd met omgevingsfactoren, zichtlijnen, kleurstelling, sfeer, materiaalkeuze, daglichttoetreding en verlichting.

Het ontwerp en de vormgeving worden in beeld gebracht met behulp van tekeningen, kleuradviezen, proefmaterialen en 3d visualisaties.